Ez az értekezés témája pedig az, hogy milyen ékszereket ajánljunk különböző arcformájú vásárlóinknak.

A holdarcú emberek általában nagyfejűek és kerekek. Arcuk gyakran renyhe, passzív, nem túl mutatós emberek. Veleszületett kényelemszeretetük nem sarkallja kiemelkedő sportteljesítményre őket, de jellemvonásuk éles ésszel párosul, amihez az evés és az élvezetek adnak keretet. Az evés túlzott élvezete miatt gyakran túlsúlyosak.

Született diplomaták, mindig barátságosak, a komoly problémák nem a világvégét jelentik számukra, csak egy kis változatosságot.

Magánéletükben egy dolgot élveznek mindenekfölött: az egyedüllétet. Többnyire csak negyvenévesen kötnek házasságot, mert fiatalabb korukban nem vesznek tudomást a másik nemről. Párkapcsolatuk csak akkor tartós, ha érdekes és mozgalmas. Minden téren fő a változatosság.

A holdarcú férfiak többnyire okos üzletemberek. Tudásuk és érdeklődésük igen széleskörű, semmit nem utálnak jobban, mint a szürke egyhangúságot. A harmincegyedik életévükben teljesedik ki az üzleti érzékük. Jellemző rájuk a szolid nyereséggel kecsegtető gyors üzletek kötése, mert a hosszadalmas üzleti tárgyalások untatják őket.

A holdarcú nőket egyfajta gondtalanság jellemzi, sőt, az életükben örökösen mindenben tétováznak. Ezért nem vezetői körben, hanem inkább középszintű állásokban találkozunk velük.

Ez a típus, ha megfelelő anyagi háttérrel rendelkezik, a legjobb ékszervásárló lehet. A találkozás pillanatában az öltözékből meg lehet állapítani, illetve a beszélgetés alatt, megrendelés alkalmával megtudhatjuk, hogy briliánssal és zafírral ékesített ékszert fog megrendelni, vagy az ékkövekkel díszített ezüst öltözködés-kiegészítőkkel kezdi. Biztosak lehetünk benne, hogy szereti a változatosságot, így gyakran vissza fog hozzánk térni.

Rajtunk áll, hogy mit ajánlunk neki.

A férfiaknak szolid, nem „akadós”, klasszikus eleganciájú láncot, gyűrűt, karkötőt ajánlhatunk. Strukturált és sima vonalú geometrikus felépítésű tárgyakat tervezzünk nekik, közepesen hivalkodó drágaköveket felhasználva.

A holdarcú nőknek a fülbevalót mint díszítő ékszert kell ajánlanunk. Ez a kerek arcforma ellensúlypontja miatt szükséges. Ha a hajviselet nem hangsúlyoz, hanem rosszul körvonalaz, szükséges egy finom tanács, miszerint a választott fülbevaló „kiemeli arcformája szépségét”.

A kerek arcformát nyújtani kell, hogy harmonikusan illeszkedjen a nőies alakformához.

Ez a szempont a nyakéknél is, mert a telt formákat mindig nyújtani kell, illetve nem szabad kiemelni óriási kövekkel. Olyan nyakékeket kell ajánlani, amelyek elterelik a telt keblekről a szemet. Persze lehet köveket használni, a mennyiség és a szín az adott hölgynél mindig a születési adatok alapján legyen kiválasztva.

Mivel ez a típus bizonytalan mindenben, sokat kell törődni velük, míg döntenek. Sokfajta variációt javasoljunk, hogy legyen kedve a későbbi megrendelésekre.

A következő blog bejegyzésben majd a fémarc jellemzőit taglalom.