A környezetünkben lévő tárgyak esztétikumok, jelentésük a társadalom értékrendjébe tartozik. A társadalomban az egyének és a csoportok mit tartanak esztétikai értéknek, az attól is függ, mit tartanak anyagi értéknek, erkölcsi értéknek, ez része és függvénye a társadalomban uralkodó ideológiának. A tárgyakat, amelyeket használunk, esztétikai jelentésükkel tulajdonosaik és használóik ízléséről vallanak.

          Milyen elvek szerint szokták megvenni tárgyaikat, ruhájukat, ékszereiket?

A mindennapi életünk szerves részévé vált, hogy díszítsük testünket, ill. környezetünket, közvetítsünk társaink felé gondolatokat és érzéseket. A mai világnak is szüksége van a szépre, hogy el ne sodorja a kétségbeesés. Ez az a drága gyümölcs, amelyen nincs hatalma időnek, amely körül egymásra találnak a nemzedékek és eggyé válnak a csodálkozásban.

Az igazság keresése a tudomány zászlaján olvasható, a szépség teremtése a művészet alapja.

Miért használunk olyan használati eszközöket, ami nemcsak célszerű, hanem SZÉP is,

                                                    ” lelkünk üdvére van “.

Gondolkoztak-e már azon, hogy a formák, ill. a geometriai formák, milyen érzelmeket váltanak ki Önökből ?

                  Fontos, hogy ismerjük a geometria szabályait, az aranymetszést, a perspektívát, milyen a sziluettünk, ha felöltöztünk, a kiegészítőkkel együtt.

Kezdjük talán először az arc öltöztetésével, mivel az arc és környéke határozza meg az öltözködés alapját, befolyásolja a tekintetet, a beszédet.

                 Van olyan arc, amelyet első pillantásra be lehet sorolni a meghatározott típusok közé, mások azonban több, különböző forma jegyeit is magunkon hordozzák. Ennek megfelelően keverednek a különböző arcformákra jellemező tulajdonságok is. Az arcból olvasás tudománya abban áll, hogy az összes látható jegyet össze tudjuk kapcsolni az arc egészével, és el tudjuk dönteni, mely a vonások meghatározóak az adott személynél.

                  Az erőteljes felépítésű, csontos arc arról árulkodik, hogy ez az ember igen kemény és kíméletlen tud lenni önmagával, de másokkal szemben is. Ez azonban korántsem jelenti azt, hogy olyan volna, mint a verekedős filmek kemény öklű hősei. Egyszerűen csak nincs helye életfilozófiájában a kitörő életörömnek vagy a spontán derűnek. Emiatt persze nem túl könnyű közel kerülni hozzá. Mégis éppen az ilyen típusú emberrel próbálunk legszívesebben kapcsolatot teremteni, mert ösztönösen érezzük, hogy bízhatunk benne. Talán ez az oka annak is, hogy gyakran túl sok felelősséggel terhelik, amellyel aztán csak a legnagyobb erőfeszítések árán tud megbirkózni.

                 A húsos arc élvezeteket kedvelő emberre utal. Ez a típus szereti a kényelmes életet, a kellemes és szórakoztató dolgokat, és többnyire egyenesen imádja az édességet. Egész életében arra törekszik, hogy minél nagyobb tudásra tegyen szert. Emellett sokszor különleges tehetségnek bizonyul a szórakoztatóipar területén vagy a divatszakmában.

                 Arcformák a teljesség igénye nélkül egyfajta elrendezés alapján:

Holdarc, Fémarc, Nefritarc, Faarc, Vízarc, Aszimmetrikus, Tűzarc, Királyarc és Földarc

Minden arcforma meghatároz egy jelleget, nem mindegy milyen ékszert ajánlunk vásárlóinknak.

A következőkben ezek összefüggéseivel foglalkoznék, bemutatom javaslataimat.