A műterem látogatás során ezüst ékszerek, ásványok, antik ékszerek és tárgyak tekinthetőek meg. A tárlat mellett ötvösműhely működik, ami érdeklődés esetén szintén megnézhető.

A műterem látogatáshoz kérem egyeztessünk időpontot.

Amennyiben érdekli az ékszerkészítés, kézműves alkotóműhelyemben oktatom az ötvösmesterséget.

Gondolatok

Műterem látogatás Reményi KatalinnálMost olyan kérdéseket teszek fel Önnek, amit sokan nem fogalmaztak meg sem Önmaguknak, sem Másoknak, de mindennapjaik részei:

Mert mi is az alkotás, a munka fogalma életünkben? 

Ki a művész, s hogy alkot? Mitől művészi egy tárgy, egy alkotás? Mit érzünk, ha valami különös tárgyat, különös festményt látunk? Hol a határ, hogy hagyjuk az érzéseinket felszínre juttatni? A művész mit érez, amikor alkot? Hogy tudnánk megfogalmazni, a munka és művészet összefonódását?

A gondolatok a fejünkben, néha csak jönnek, alakulnak. Befészkelik magukat, érzéseket hoznak létre és nem tudunk tőlük megszabadulni! Ezek a gondolatok, érzések amelyek inspirálnak minket az alkotásra. Ha megtanuljuk használni őket, akkor ezzel az energiával tudunk életet, művészetet adni a tárgyaknak.
Mikor tettek valamit érzésből utoljára, ösztönösen, hagyva a befészkelt gondolatot, mert hogy “az volt az érzésem” felkiáltással?

Ez az intuitív érzés az, amit a művészetben alkalmazunk. Igaz, hogy ez nem egyszerű, de meg lehet tanulni figyelni erre az inspirációra: nem gondolkodni, hanem, érezni, hogy ezt a vonalat ide kell húzni, ezt a formát erre kell kanyarítani. Mindenki képes az ösztöneit, sugallatait használni.

Haladó életünk két sarkpontja és összetevője a munka és művészet. Amióta ember él a földön, büntetése és vigasza a Munka és legkorábbi híradás önmagáról: a Művészete. Bizonyára mindenki látta, legalább könyvekben a bizonyos franciaországi ősember barlangrajzokat, vagy az ásatások kapcsán előkerülő idolokat.

A formákat kőbe faragni: az Munka! Örök emberi alkotássá tenni: az Művészet.

Küzdelem a létért: az Munka! Küzdelem az elérhetetlen válaszért: az Művészet!

A szükséges dolgok előteremtése: a Munka feladata! Boldogságot varázsolni általa: az Művészet!